Activiteiten

Beleef een fantastische dag met je collega’s en combineer een meeting of bedrijfsbijeenkomst met een verrassende teambuildingactiviteit. Wil je het water in of houd je het liever droog? Verschillende organisaties bieden leuke activiteiten in en rond de zee aan die het groepsgevoel alleen maar versterken. Begin de dag bijvoorbeeld met een ontbijt in Belgium Pier of sluit een intense dag af met een diner met zicht op zee. Wij helpen graag om er een fenomenaal teambuildingevenement van te maken. Laat je alvast inspireren door onderstaande voorstellen.
Belle Epoque Centrum(c) Westtoer (2)
Bezoek Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de belle époque (1870 – 1914). Drie villa’s uit 1894 werden gerestaureerd en verbouwd tot een interactief bezoekerscentrum. Je wordt er ondergedompeld in de zorgeloze, feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle époque.

2014_SEALIFE_Green Sea Turtle_LS_RGB
Bezoek Sea Life

In SEA LIFE ligt het enige zeehondenopvangcentrum van België. Sinds '98 worden zeehonden er opgevangen en verzorgd, om daarna vrijgelaten te worden in zee. Naast zeehonden spot je er ook kleurrijke vissen, haaien, pinguïns, otters en zeeleeuwen. Nieuw! Interactief aquarium

Majutte
Bezoek het huisje van Majutte

In 2016 werd dit authentieke en oudst bedwaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust na 20 jaar sluiting terug open gesteld voor het publiek. Maak hier een sprong in de tijd waar nog geen sprake was van de zeedijk van Blankenberge.

BEACHVOLLEY
O'Neill Beach Club Blankenberge - Light programma

De O'Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies maar uit: golfsurf, kitesurf, windsurf, stand-up paddle board, body board, skim board, beach kite, kayak of raft. Het kan er allemaal!

TEAMBUILDING SURFING
O'Neill Beach Club Blankenberge - Medium programma

De O'Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies maar uit: golfsurf, kitesurf, windsurf, stand-up paddle board, body board, skim board, beach kite, kayak of raft. Het kan er allemaal!

BEACHCLUB
O'Neill Beach Club Blankenberge - Heavy programma

De O'Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies maar uit: golfsurf, kitesurf, windsurf, stand-up paddle board, body board, skim board, beach kite, kayak of raft. Het kan er allemaal!

DT2C7044-2
Water-Taxi

Bewonder van dichtbij de windmolens op de Noordzee Vanuit de haven van Blankenberge of Zeebrugge vertrekken we voor een tocht van 27 km in volle zee tot aan de Thorntonbank. We varen er langs de windmolenparken van onder meer Norther en C-Power. Die windmolens leveren groene energie voor heel wat gezinnen in Vlaanderen. Vanop het water heeft u een unieke blik op deze windmolenparken.

BelleEpoque (c) Kevin Faignaert lowress
Belle Epoque wandeling

Tijdens deze wandeling in de belle-époquewijk rond de Sint-Rochuskerk maak je kennis met de rijkdom van de belle époque. Prachtige huizen met art-nouveau-elementen passeren de revue. Ontdek tijdens deze wandeling grillig smeedwerk, kleurige glas-in-loodramen en mooie sculpturale elementen en waan je even terug in de belle époque.

belle éoque (c) Stad Blankenberge lowress
Stadswandeling

Halfweg de 19de eeuw maakte Blankenberge de overgang van klein vissersstadje naar bruisende badstad. De spoorlijn Brugge - Blankenberge stimuleerde in 1863 de doorbraak van de stad als toeristisch oord. Villa’s, hotels en prachtige publieke gebouwen zoals het casino, schoten als paddenstoelen uit de grond. Dit alles had echter een invloed op het leven van de vissers.

belle-époquegevel (c) Stad Blankenberge lowress
Art Nouveau wandeling

De opkomst van het toerisme aan het einde van de 19de eeuw bracht heel wat rijke badgasten met zich mee. Hierdoor kent Blankenberge enkele prachtige belleépoquewoningen met wonderlijke tegeltableaus die tot de Europese wereldklasse behoren.

maritieme wandeling
Maritieme wandeling

Ondanks dat het visserijbedrijf rond 1955 in Blankenberge verdween, bleven heel wat getuigenissen van dit maritieme erfgoed bewaard. Het havenkwartier met zijn schuilhaven en enkele replica vaartuigen, de vroegere spuikom met zijn sluizen en ‘sashuizen’, de vuurtoren en de havengeul met de staketsels vormen het unieke maritieme decor van deze geleide wandeling.

belle époque (c) Stad Blankenberge lowress
Groote oorlog wandeling

Ten tijde van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) kende het bezette Blankenberge een dubbele rol. Enerzijds kreeg het als frontgebied een bescheiden oorlogshaven en -vliegveld, anderzijds deed de toeristische badstad dienst als rust- en ontspanningsoord voor de Duitse frontsoldaten.

Geleide wandeling (c) Stad Blankenberge lowress
Interbellum wandeling - Oost

Na de Groote Oorlog ging men architectuur anders bekijken. Zuinigheid zette aan tot creatieve oplossingen. Zo ontstonden nieuwe stijlen met nieuwe materialen, waaronder gewapend beton en cimorné. Er was een onweerstaanbare drang om de stad op te smukken, wat vertaald werd in art deco.